Ask.ABVV

ABVV Covestro deelt en beantwoordt hier veelgestelde vragen! Hebt u nog vragen? Contacteer ons dan!


Die syndicale premie, hoe zit dat dit jaar nu weer?

Iedereen die gesyndiceerd is en in de sector scheikunde werkt, heeft recht op een syndicale premie. Zodoende wordt je vakbondslidgeld een stuk gecompenseerd.

De bij het ABVV gesyndiceerde ex-arbeiders bij Covestro hebben ongetwijfeld vastgesteld dat zij de laatste drie jaren geen invulformulier meer kregen toegestuurd, sinds iedereen baremieke bediende is geworden. Dat komt omdat wij toen niet zijn overgestapt naar de BBTK, maar bij de Algemene Centrale zijn gebleven. Nadeel is dat zonder de formulieren er erg veel manueel werk in kruipt voor de delegees, voordeel is dat we onze hogere syndicale premie behielden. Tevens is het eerste deel van de syndicale premie voor het werkjaar 2018 al uitbetaald rond de 1ste mei 2019. Het tweede, kleinere deel zal je later zien verschijnen op je bankrekening. Voor de 'klassieke' bedienden blijft de regeling van kracht: breng uw ontvangen formulier binnen op het syndicaal bureel, waarna betaling volgt.

De volgende jaren zullen de twee systemen verder harmoniseren.

Moest je toch vermoeden dat er iets fout is gegaan met je uitbetaling, laat het ons dan zeker weten. Een foutje kan altijd, maar dat zetten we dan liefst zo snel mogelijk recht!